BRIGÁDA NA BIOFARMĚ

Milí studenti, přátelé a příznivci!

Také se vám zdá, že se do jarní očisty krom nejrůznějších diet hodí i trocha fyzického přirozeného pohybu a "očista" hlavy? Tak to pro vás máme skvělou zprávu!

Podařilo se nám dohodnout pro vás pracovní dobrovolnické pobyty v průběhu celého jara, léta i části podzimu, a to na dvou úžasných ekologických a bio farmách: V Sasově u Jihlavy a ve Velkých Hostěrádkách na jižní Moravě. Obě místa spojuje společná filosofie lidí, kteří zde pracují. Domnívají se, že na kvalitě záleží, že zvířata si zaslouží naši úctu, a že rostliny není třeba tolik hnojit, jako spíš o ně s láskou pečovat - i vlastníma rukama.

Tak co vy na to? Jestli do toho jdete, obraťte se prosím přímo na místní:

SASOV

Hanka Gabrielová, nadšená pěstitelka konopí a zastánkyně lidského přístupu k lidem a zvířatům a přirozeného přístupu k přírodě:

Kontakt: mobil:777 027 012, email: hanka@hempoint.cz

Bližší informace:

Lokalita: Jihlava – kraj Vysočina, Termín: víkend po individiuální domluvě od května – září, Spaní: Teepee nebo stan, spacák a karimatka vlastní, Sprchy a záchody: v místě, Jídlo: do 1 km, restaurace Pančava či Albert

Jaká práce vás na farmě čeká:

Péče o zeleninovou a bylinkovou zahradu – celý termín, ruční sklizeň konopí – srpen – září, kosení travnatých ploch na biofarmě a její celkové zvelebování, příležitostné přehánění pašíků.

www.biofarma.cz

VELKÉ HOSTĚRÁDKY

Jaroslava Urbanová

Kontakt: mobil: 603 589 845603 589 845, email: urbanova@veselabiofarma.cz

Bližší informace:

Ubytování - na vícelůžkových pokojích se společnou sociálkou v hlavní budově, ve vlastním stanu nebo pod širákem (v létě), v penzionech v Kloboukách, Žarošicích, Morkůvkách nebo Újezdu u Brna.
Stravování – formou „vařím si sám“(k dispozici dvě velké vybavené kuchyně), na vyhlášené brigády je stravování zajištěno (buď uvaří na farmě, nebo formou dovozu obyčejné moravské kuchyně ze sousední hospody), ve vesnici Velké Hostěrádky je také obchod.

Jaká práce vás na farmě čeká:

Během celého hospodářského roku se nabízejí následující možnosti: Sběr bylin a léčivých rostlin na faremní čaj Pohodář (květ černého bezu, měsíček, sléz, meduňku a další), v ovocném sadě sekání trávy, zalévání, odplevelování okolí stromů, odplevelování výsadby keřů, péče o zeleninové záhony, pomoc se zpracováním ovoce a zeleniny (výroba sirupů, džemů, zeleninových směsí, sušeného ovoce apod.), okopávka, odplevelování a další práce ve vinohradu, práce na poli při pěstování brambor nebo dýně Hokkaido.

  urbanova@veselabiofarma.cz

Velké Hostěrádky_o biofarmě.pdf (247207)

 www.veselabiofarma.cz