E-novinky

Naši milí, letní novinky jsou věnovány zejména tématu hledání té správné cesty. Také spolu s námi objevíte zapomenuté české superfoods a můžete zkusit kokosovou šlehačku (s čímkoliv - třeba kupou čerstvých jahod...). Připravili jsme pro vás i soutěž o jedno volné místo v ročním studijním programu Prevence zdraví výživou - stačí, když nám do konce července pošlete svůj příběh, proč byste právě vy neměli u nás ve škole chybět. Těšíme se na vás po prázdninách a přejeme vám příjemné čtení a krásné léto... Letní novinKy si stáhnete zde. Váš tým ALV.
V jarním čísle se dočtete mnoho o bylinkách, lidech, kteří se jimi zabývají, i možnostech jejich využití k jarnímu detoxu. Pár receptů i článek paní profesorky Strunecké na téma civilizačních nemocí vytváří právě ten vyvážený kokteil informací, který vás inspiruje i potěší. Další číslo Našich novineK v elektronické podobě si můžete stáhnout zde. Přejeme příjemné čtení. Váš tým ALV
Ve druhém čísle Našich novineK si přečtete, na čem stojí koncept Rogera Greena Stravování dlouhověkých, čím se můžeme v zimě zahřát, jaké je tajemství pšenice dvouzrnky i proč se vyplatí vybírat sezónní potraviny. Zajímavý pohled do psychosomatiky a základů práce s traumaty pro nás připravil Milan Hořínek, odborný konzultant v oblasti integrace traumat a náš lektor psychosomatiky. Pár receptů, které potěší chuťové buňky a udělají dobře nejen našim žaludkům, jsou jasnou samozřejmostí. Další číslo Našich novineK v elektronické podobě si můžete stáhnout zde. Přejeme příjemné počtení. Tým ALV
 V prvním čísle Našich novineK si můžete přečíst rozhovor s Janou Rose, ve kterém sdílí své pohnutky k založení akademie i pocity a zkušenosti z průběhu studia, které má za sebou první dvouletý běh. Můžete si uvařit letní polévku z rajčat, dočíst se, jak vidí Roger Green současné trendy ve výživě, i to, čím se typicky stravovaly dlouhověké národy. O své zážitky ze studia se s vámi podělí Veronika Veselá, studentka (a nyní již absolventka) I. ročníku akademie. Nechybí ani soutěž, v níž můžete vyhrát poukázku na 1.000,- Kč, a tipy na ekologické praní od našeho partnera, firmy Tierra Verde. První číslo Našich novineK v elektronické podobě si můžete stáhnout zde. Přejeme vám příjemné čtení.

Výsledky soutěže z prvního čísla Našich Novinek.

Na otázku - Co jsou to telomery a uveďte příklad rostliny, či potraviny, která na ně má pozitivní vliv - správně odpověděli a poukaz na 1,000 Kč, který mohou uplatnit na kteroukoliv akci uveřejněnou v Kalendáři akcí na našem webu a pořádanou Akademií léčivé výživy, získávají:

Iveta Jonáková, Praha 4

Tereza Stará, Slaný

Natálie Susová, České Budějovice

Vítězům gratulujeme a těšíme se na setkání na některém z našich seminářů či přednášek!

Milí přátelé a příznivci,

rádi bychom se s vámi dělili o to, co se po cestě dozvídáme. A není to jen o jídle a stravování. Máme mnoho přátel, s nimiž sdílíme podobné hodnoty, a ačkoliv se věnujeme různým oblastem života, navzájem se inspirujeme a společně tvoříme mozaiku nedogmatického celostního pohledu na život.

Rozhodli jsme se proto dát občas pár informací, tipů a rad na papír a poslat je mezi vás. A tak se narodily Naše novinKy v tištěné i elektronické podobě.

Přejeme vám příjemné a přínosné čtení.

Váš tým ALV

Máte tip na to, co by-ste si v novinKách rá-di přečetli?