Recept měsíce

13.06.2017 10:43
Suroviny: Korpus: 2 šálky strouhaného kokosu 1 šálek rozinek 1 PL citronové štávy 1 PL agávového či rýžového sirupu Vše umixujeme do lepivé konzistence a vymačkáme do dortové formy vyložené fólií.   Náplň: 2 zralá manga kokosový olej 4 PL rýžového sirupu Mango umixujeme, dolijeme kokosový olej...
06.04.2017 15:33
Tento kvas čistí játra a krev, pomáhá trávení, pomáhá odstraňovat toxiny z jater a je velmi chutný. Je to velmi léčivý nápoj. Suroviny: 3 ks   červené řepy (střední červené řepy) 1 PL  mořské soli 5 stroužků česneku (nemusí být) 2,5 cm čerstvého zázvoru 2 l studené...
08.02.2017 13:19
Suroviny na 10 porcí: 500 g fazolí (černá fazole + červená ledvina) 4 PL nakrájeného čerstvého zázvoru 4 PL ghí nebo oleje 1 PL hnědého cukru 2 střední cibule 2 stroužky česneku 1 hrnek rajčatového protlaku 2 ČL římského kmínu 2 ČL garam masala sůl chilli čerstvý koriandr Postup...
09.01.2017 10:52
Suroviny: Náplň: 300 g máku – nebo zbytek máku z makového mléka 100 g rozinek 100 g datlí 50 g ovesných vloček 1-2 PL maizeny 1 ČL skořice 2 jablka nebo hrušky Těsto: 120 g celozrnné mouky 150 g ječné mouky 80 g rýžového sirupu nebo sladu 80 g másla sůl   Postup přípravy: Mák namočíme do...
15.11.2016 10:24
Suroviny na 4 porce: 150 g bílých fazolí 800 ml vody (lze použít vodu, co zbude z vaření fazolí a doplnit do požadovaného objemu) 50 g hladké rýžové mouky 30 g strouhaného křenu citronová šťáva na okyselení rýžová smetana (200-250 ml podle balení od výrobce) 6 g másla   Postup...
17.10.2016 13:01
Kváskové lívance z ječné mouky Suroviny pro cca 9 velkých lívanců: 120 g aktivovaného žitného kvásku 300 g ječné mouky 2 PL vrchovaté pohankové mouky 3 PL sladěnky sůl 470 ml rostlinného mléka Postup přípravy: Ve vlažném mléce si rozpustíme kvásek a sladěnku. Všechny suroviny smícháme...
25.08.2016 10:34
Plněné jáhelné knedlíky Suroviny na 4 porce: cca 16 knedlíků 250 g jáhel 100 - 150 g pohankové či jiné mouky petrželka, mletý kmín + zelené bylinky na ozdobu (např. petrželka, petrželová nať či jarní cibulka) Náplň: uzený nebo smažený tempeh tofu plňka Postup přípravy knedlíků: Nejdříve...
27.07.2016 12:01
Suroviny: hrst natural kešu ořechů 1 velká salátová okurka ½  PL čerstvé citronové šťávy 1 ČL panenského olivového oleje 1-2 stroužky česneku (lze vynechat) čerstvý kopr nerafinovaná sůl   Postup přípravy: Kešu ořechy namočíme do studené vody nejméně na 2 hodiny, nejlépe však...
08.06.2016 09:19
Suroviny pro 4 osoby: 400 g rajčat 100 g petrželky kudrnky 100 g suchého kuskusu 2 BIO citróny 1 cibule 50 ml olivového oleje sůl 50 g kešu 100 g černých oliv čerstvé lístky máty 1 mladá kukuřice (harisa nebo chilli pasta)   Postup přípravy: Rajčata nakrájíme na malinké...
Záznamy: 1 - 9 ze 15
1 | 2 >>

Baví nás vařit i nevařit...