Recept měsíce
13.06.2017 10:43
Suroviny:
Korpus:
2 šálky strouhaného kokosu
1 šálek rozinek
1 PL citronové štávy
1 PL agávového či rýžového sirupu
Vše umixujeme do lepivé konzistence a vymačkáme do dortové formy vyložené fólií.
Náplň:
2 zralá manga
kokosový olej
4 PL rýžového sirupu
Mango umixujeme, dolijeme kokosový olej...
06.04.2017 15:33
Tento kvas čistí játra a krev, pomáhá trávení, pomáhá odstraňovat toxiny z jater a je velmi chutný.
Je to velmi léčivý nápoj.
Suroviny:
3 ks červené řepy (střední červené řepy)
1 PL mořské soli
5 stroužků česneku (nemusí být)
2,5 cm čerstvého zázvoru
2 l studené...
08.02.2017 13:19
Suroviny na 10 porcí:
500 g fazolí (černá fazole + červená ledvina)
4 PL nakrájeného čerstvého zázvoru
4 PL ghí nebo oleje
1 PL hnědého cukru
2 střední cibule
2 stroužky česneku
1 hrnek rajčatového protlaku
2 ČL římského kmínu
2 ČL garam masala
sůl
chilli
čerstvý koriandr
Postup...
09.01.2017 10:52
Suroviny:
Náplň:
300 g máku – nebo zbytek máku z makového mléka
100 g rozinek
100 g datlí
50 g ovesných vloček
1-2 PL maizeny
1 ČL skořice
2 jablka nebo hrušky
Těsto:
120 g celozrnné mouky
150 g ječné mouky
80 g rýžového sirupu nebo sladu
80 g másla
sůl
Postup přípravy:
Mák namočíme do...
15.11.2016 10:24
Suroviny na 4 porce:
150 g bílých fazolí
800 ml vody (lze použít vodu, co zbude z vaření fazolí a doplnit do požadovaného objemu)
50 g hladké rýžové mouky
30 g strouhaného křenu
citronová šťáva na okyselení
rýžová smetana (200-250 ml podle balení od výrobce)
6 g másla
Postup...
17.10.2016 13:01
Kváskové lívance z ječné mouky
Suroviny pro cca 9 velkých lívanců:
120 g aktivovaného žitného kvásku
300 g ječné mouky
2 PL vrchovaté pohankové mouky
3 PL sladěnky
sůl
470 ml rostlinného mléka
Postup přípravy:
Ve vlažném mléce si rozpustíme kvásek a sladěnku.
Všechny suroviny smícháme...
25.08.2016 10:34
Plněné jáhelné knedlíky
Suroviny na 4 porce: cca 16 knedlíků
250 g jáhel
100 - 150 g pohankové či jiné mouky
petrželka, mletý kmín + zelené bylinky na ozdobu (např. petrželka, petrželová nať či jarní cibulka)
Náplň:
uzený nebo smažený tempeh
tofu plňka
Postup přípravy knedlíků:
Nejdříve...
27.07.2016 12:01
Suroviny:
hrst natural kešu ořechů
1 velká salátová okurka
½ PL čerstvé citronové šťávy
1 ČL panenského olivového oleje
1-2 stroužky česneku (lze vynechat)
čerstvý kopr
nerafinovaná sůl
Postup přípravy:
Kešu ořechy namočíme do studené vody nejméně na 2 hodiny, nejlépe však...
08.06.2016 09:19
Suroviny pro 4 osoby:
400 g rajčat
100 g petrželky kudrnky
100 g suchého kuskusu
2 BIO citróny
1 cibule
50 ml olivového oleje
sůl
50 g kešu
100 g černých oliv
čerstvé lístky máty
1 mladá kukuřice
(harisa nebo chilli pasta)
Postup přípravy:
Rajčata nakrájíme na malinké...
Záznamy: 1 - 9 ze 15